Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
The latest updates, you can find on
 facebook

https://www.facebook.com/animalssyria/
1 dec. 2013: naar Libanon!
De afgelopen weken liepen niet bepaald rustig. Verschillende keren werden Rawa'a, Ghada en kousai gebeld omdat er een kat of hond was aangereden of omdat er zieke dieren aan de kant van de weg waren gevonden. De dieren zijn uiteraard opgevangen. Helaas is niet elk dier te redden. Ten eerste omdat de dieren er soms al te ernstig aan toe zijn voordat ze hulp krijgen. Maar ook omdat het Kousai aan medische apparatuur ontbreekt.We hebben Kousai een budget gegeven om in een geprepareerde kliniek zwerfdieren te steriliseren. Het zijn er zoveel, en het lijkt een onmogelijke doelstelling. Echter, niets doen is erger! Als we niets doen worden er puppies en kittens geboren. En wat voor leven gaan zij tegemoet? Honger, verwaarlozing, mishandeling... Wat we doen is dus een speld in de hooiberg, maar absoluut wel de moeite waard!
 
De dieren die gesteriliseerd zijn worden weer op straat teruggeplaatst. Dat is pijnlijk... Maar er is geen keus. We hebben geen opvang!
Deze grote zwerfhond kon geen afscheid nemen en stond de volgende dag alweer bij Kousai op de stoep! Kousai heeft hem wat eten en drinken gegeven.Voor de opvang en de dierenkliniek sparen we nog steeds! We zijn inmiddels de 5000 euro gepaseerd en hopen dat we het resterende bedrag gauw bijelkaar kunnen sparen zodat we grotere aantallen dierenlevens kunnen redden!

Vandaag is Rawa'a naar Libanon vertrokken. 1 katje waarvan het oogje door kinderen is uitgestoken laten we in Libanon opnieuw opereren. Omdat er een infectie is ontstaan. 5 andere katten met handicaps vliegen morgenochtend naar Nederland en gaan naar een opvang in Nederland. (deze vijf katten vliegen niet vanuit onze stichting naar Nederland, maar vanuit eigen initatief van de opvang)

13 sep 2013: Help mee bouwen!
Dierenliefhebbers, we hebben jullie hulp nu heel hard nodig!
Terwijl de Sarin bommen in de buitenwijken van Damascus insloegen, onplofte er in de vroege morgen een autobom vlakbij de kliniek van Kousai. Gelukkig was Kousai op dat moment zelf niet aanwezig. Op het moment van de aanslag waren en drie dieren in de kliniek aanwezig. Helaas hebben zij de aanslag niet overleefd... De kliniek zelf heeft enorme schade opgelopen. Inmiddels is het gebied waar Kousai's kliniek zich bevindt, een 'no go area' geworden. Dat wil zeggen dat niemand in het gebied nog wordt toegelaten...

Ik heb de afgelopen weken veel overleg gehad met Rawa'a en Kousai.
Want nu er geen goede dierenkliniek meer in Damascus zit, zullen er heel veel dieren onnodig lijden of sterven. We hebben daarom besloten om zo spoedig mogelijk een nieuwe dierenkliniek te openen. Niet meer in het gebied waar Kousai's oude kliniek zich bevond, maar in een veiligere wijk, Mezzeh. Voor 3500,- per jaar kunnen Rawa'a en Kousai een ruimte huren waarin ze een gedeelte van het pand als opvang/asiel kunnen gebruiken en een gedeelte als dierenartsenpraktijk.

.Aangezien ook alle medische spullen door de ravage zijn beschadigd, moet dit ook opnieuw worden aangeschaft. Kousai geeft aan dat hij met een bedrag van 4500,- al weer heel veel handelingen in de nieuwe kliniek zou kunnen verrichten.
Het bedrag dat CatConnect al had gespaard voor de dierenkliniek is 1000 euro.
Van stichting dierennood ontvingen wij een bedrag van maar liefst 2710 euro.
Ook krabpaal webshop zal voor dit project 1000 euro schenken.
Hebben we op korte termijn nog 3290 euro nodig...

Wilt u helpen om op korte termijn een nieuwe kliniek in Syrie te realiseren?
Maak dan een kleine bijdrage over op Stichting Catconnect, bankrekeningnr. 25.466.7511. Onder vermelding van 'Kliniek' Onderstaande geldthermometer wordt dagelijks bijgehouden, zodat u ook de stand kunt volgen.

 
17 Nov 2013: Update!
De afgelopen weken heeft ons Syrische team weer heel wat honden en katten van eten voorzien. De dieren staan soms al te wachten op de vaste en bekende voederplaatsen. En belden voorheen wekelijks tientallen vreemde mensen uit Damascus naar Rawa'a voor advies of hulp voor hun dieren. Nu ontving Rawa'a een telefoontje van een onbekende mevrouw uit Aleppo. Ze woonde tijdelijk voor studie in Duitsland. Haar kat zou tijdens haar studie bij haar ouders in Aleppo blijven. Aangezien de situatie in Aleppo zo slecht was en zij het leven van haar ouders en de kat vreesde heeft ze Rawa'a om hulp gevraagd.

Een jongeman wilde wel de gevaarlijke tocht van Aleppo naar Damascus wagen. Hij nam Mymoon mee in zijn auto en bracht Mymoon veilig bij Rawaá. Vervolgens heeft Rawa'a Mymoon meegenomen naar het vliegveld van Beirut en haar daar overhandigd. Mymoon is inmiddels veilig in Duitsland. Lees op Facebook het fantastische verhaal van Mymoon the Maincoon!

Naast Mymoon zijn er nog vele andere dieren door Rawa'a, Ghada en Kousai gered. - Kinderen hebben het oogje van dit poesje zodanig beschadigd dat Kousai het oogje moest verwijderen. Het beestje is nu bij Kousai in huis en maakt het goed.
- Deze witte poes werd door Rawa'a bij een andere dierenarts opgehaald. Het dier had haar pootje verloren en de eigenaar had niet langer interesse in haar. De arts wilde de poes op straat zetten. Gelukkig heeft Rawa'a zich over haar ontfermt en woont de poes nu bij Rawa'a.


Stichting CatConnect Project van de maand bij Stichting Dierennood

Stichting Dierennood ondersteund projecten voor dierenhulp over de hele wereld. Elke maand hebben zij een hulp project van de maand. In september was onze stichting CatConnect hét hulpproject van de maand. Mensen hebben massaal gereageerd en gedoneerd. Maar liefst € 2710,- werd door stichting Dierennood aan CatConnect overhandigd. Ongelooflijk blij zijn we hier mee! Het bedrag zal worden gebruikt voor de nieuwe dierenkliniek/opvang, die wij op korte termijn willen realiseren. Wij willen Hanno, Erna, alle betrokken vrijwilligers van Dierennood en alle mensen en bedrijven die een donatie hebben gedaan hartelijk danken! Wilt u ook de hulpprojecten van Dierennood ondersteunen? Bezoek dan eens de site op Dierennood.nl

21 aug 2013 Chemische wapens in Damascus...
21 augustus 2013 is een zwarte dag voor de inwoners van Damascus. Buitenwijken van de hoofdstad werden deze ochtend vroeg gebombadeerd met chemische wapens. Meer dan duizend onschuldige mensen overlijden door dat ze met het gas in aanraking komen. Ook alle dieren die zich op dat moment in het getroffen gebied bevinden, overleven de aanslag niet...

Nadat deze poes het dodelijke gas sarin heeft ingeademd lijdt het tot een verschrikkelijke dood.


28 juli 2013 Bom zorgt voor veel ellende
Twee dagen geleden brachten Ghada en Rawa'a onderstaande drie straatkatten naar de dierenkliniek van Kousai voor behandeling. Kousai had de dieren behandeld en hield ze nog even in de kliniek om ze ook allen te steriliseren.

Het was een hete dag en er was al de hele dag geen stroom en dus geen airco in de kliniek. De temperatuur in de kliniek liep hoog op. Dus besloot Kousai om de dieren, 3 katten en 1 hond, buiten in benches te zetten zodat ze in ieder geval iets frisse lucht hadden.

 
Net toen hij één van de katten wilde ophalen ontplofte er een enorme bom in de straat. De dieren raakten in paniek en renden weg. Kousai kon één katje te pakken krijgen en rende gauw terug naar de kliniek. Daar zag hij dat het andere poesje dood in haar kooitje lag. Waarschijnlijk is ze omgekomen door de enorme harde klap.

Ghada is onmiddelijk naar Jaramana gekomen om naar de hond en het andere poesje te zoeken. Het grijze poesje werd uiteindelijk gevonden. De hond niet... Gisteravond is Kousai door de eigenaar van de hond met een mes bedreigd en is hij door een aantal mannen helemaal in elkaar geslagen. En zo eindigde zaterdag 27 juli met alleen maar verliezers...

Steun Rawa'a, Ghada, Aisha en Kousai! Zij zien zoveel ellende, zoveel verdriet. Maar blijven doorgaan met hun onvoorwaardelijke steun voor dieren. Dierenvoer is in Syrië 4x zo duur geworden. Zonder uw hulp kunnen zij dit niet blijven doen...

Helaas heeft het linker katje de bomaanslag niet overleefd


14 juli 2013 Reddingswerk in Syrië gaat gewoon door!
Ondanks de oorlog gaan Rawa'a, Ghada en Aisha door met het redden van dieren.
Rawa'a heeft inmiddels al weer voor heel veel kansloze straat kittens een onderkomen gevonden. Ook vond ze dit kleine katje bij de grens van Syrië naar Libanon. Het beestje was helemaal uitgedroogd en zat eigenlijk te wachten tot de dood haar van alle ellende zou bevrijden. Maar niet de dood kwam haar halen, het was Rawa'a die haar zag zitten, en die zich geen moment bedacht. Ze nam het kleine katje mee in de auto en heeft 'r gelijk naar de dierenarts gebracht. Daar is het kleintje weer helemaal op krachten gekomen. Ze woont momenteel bij Rawa'a en haar man.

 
2 juni 2013: Een nieuwe missie...
Deze week gaan we weer naar Libanon waar we Rawa'a en Ghada zullen ontmoeten. Onze koffers staan alweer klaar met heel veel medicatie, anti vlooien druppels, zalfjes, voer en andere benodigdheden. We hebben een prachtig echo apparaat gedoneerd gekregen voor Kousai. Het was in eerst instantie ook de bedoeling dat wij het apparaat met deze reis mee zouden nemen. Maar uit veiligheidsoverwegingen hebben we besloten om dit niet te doen. Er bestaat namelijk een zeer reële kans dat het apparaat wordt afgepakt bij één van de vele checkpoints in Syrië. Bovendien kan het echo apparaat als zijnde spionage apparatuur worden aangezien met alle gevolgen van dien.
 
Zodra wij mogelijkheden zien om het apparaat veilig in Syrië te krijgen. Zullen we zorgen dat het apparaat ook gelijk bij dierenarts Kousai terecht komt, zodat hij bij veel aandoeningen betere diagnoses kan vaststellen. Ondertussen blijven wij Kousai, Rawa'a, Ghada en Aisha steunen in hun hulp voor dieren. Financieële bijdrages zijn dan ook altijd nog zeer welkom, evenals vlooiendruppels, druppels tegen oormijt, schurft, wondzalfjes en andere medicatie.
 
--------------------------

30 maart 2013:  ‘Little Cat’ wil óók graag in Nederland geadopteerd worden!!
De oorlog in Syrië heeft ze tot nu toe overleefd. Ze is wel ernstig gehandicapt.
15 februari jl. is zij in Damascus van een balkon 8 hoog omlaag gevallen (?) of gegooid (?). Gelukkig werd ze door Rawa’a gevonden, die haar mee naar huis genomen heeft.
 
Het linkerachterpootje van ‘Little Cat’ is gebroken / verlamd, en dierenarts Kousai in Damascus beschikt niet over de medische apparatuur en over medicijnen om haar te helpen. ‘Little Cat’ is 6 maanden oud, vrouwtje, wit met mooie muisgrijze en zwarte aftekening. Echt een designpoesje. Ze is, op haar achterpootje na, goed gezond, gevaccineerd, maar nog niet gesteriliseerd omdat dit te maken heeft met haar verlamming.
 
Ze is bijzonder lief en dankbaar, zoals alle katten uit oorlogsgebied. Ze sleept zichzelf keurig naar de kattenbak, omdat ze een superzindelijk meisje is! Aan deze buitenlandse adoptie zijn kosten verbonden van dierenarts: Syrisch paspoort, chip, bloedtest, vaccinatie, gezondheidsverklaring en daarnaast kosten van haar vliegticket. Het adoptiebedrag wordt verlaagd met elke donatie die we voor haar ontvangen.
 
Wie wil deze lieve kleine schat-in-nood de hemel op aarde geven? Als U haar niet kunt adopteren, kunt U helpen door een kleine donatie te geven, waardoor het adoptiebedrag verlaagd wordt en zij meer kansen krijgt. Stichting Catconnect, bankrekeningnr. 25.466.7511 onder vermelding van Little cat!

UPDATE Little Cat: Little Cat is helaas vóórdat ze naar NL kon komen overleden in Syrië. Lees hier meer over Little Cat
 
------------------------

16 maart 2013: Wie wil een kat uit Syrië adopteren?
Vanwege de hoge kosten hadden we besloten om even geen adopties vanuit Syrië meer uit te voeren. Echter werd ons twee weken geleden een prachtig echo apparaat voor dierenarts Kousai gedoneerd. Dit was zijn grote wens, want met dit apparaat kan hij vele dierenlevens redden. Binnenkort zal ik het echo apparaat, tegelijk met medicijnen en andere spulletjes naar Syrië vliegen. Aangezien ik toch moet vliegen zou het zonde zijn als ik op mijn terugweg geen katten mee neem. Ik heb al hele lieve opvang gevonden voor Meme, Zetoona en Sharoona. Ik zoek nog een liefdevol adoptiegezin voor Khamleh, Abbsi en Naya. Wil jij één van deze poezen uit de oorlog redden? Neem dan contact op. Klik hier voor de adoptiekatten.

------------------------------

10 feb 2013: Katten naar Nederland! 
Op zondag 10 februari hebben wij weer acht Syrische katten mee naar Nederland kunnen nemen. De missie zat net als voorgaande keren vol met drempels en obstakels, maar het is wederom gelukt! En dat is maar goed ook... Want ook in Damascus, waar Rawa'a en haar moeder wonen, wordt het nu echt gevaarlijk!

Rawa'a's moeder reisde afgelopen week met haar katten naar een tijdelijke woning in een veiliger omgeving. Ze werd aangehouden bij één van de vele leger check points op straat... De heren wilde eerst al haar tassen doorzoeken. Daarna eiste één van de mannen dat ze twee katten kooitjes opende. Vervolgens dreigden de mannen de katten dood te schieten. Rawa'a's moeder huilde en smeekte hen om de katten niet te doden. Uiteindelijk mocht ze verder reizen...

Rawa'a, haar man, haar moeder en al hun katten wonen nu in een veiliger wijk in Damascus. Als de situatie het toelaat, reizen de dames zo nu en dan weer naar hun oude wijk zodat ze de zwerfkatten daar weer van eten kunnen voorzien. Laten we hopen dat de situatie daar gauw verbeterd...

Foto: Hope & Joy zijn onafscheidelijk!
Foto: Katten staan klaar voor vertrek met vliegtuig.

 

-------------------------------------
 
26 Jan 2013: 8 katten reizen naar Nederland!
Eindelijk, Hope en Joy hebben een gouden mandje gevonden. Maar zij niet alleen, ook Fifi, Boni, Toti, Snoopy, Richy en Milan (de kat die het ongeluk op de snelweg overleefde) hebben een gouden mandje in Nederland gevonden. Wij gaan ze binnenkort ophalen in Libanon!

----------------------------------------------------

10 Jan 2013: Aisha met Hope & Joy gevlucht uit Syrië
Al Mleha in Damascus, de stad waar Aisha woonde is de laatste weken toneel van zware gevechten en bombardementen. Met slechts één koffer gevuld met kleding en dierbare herinneringen, 9 katten én een hond is Aisha vertrokken naar de bergen in buurland Libanon. 

Aisha heeft inmiddels een klein kamertje (5x4m2) in een dorpje gevonden waar ze zolang kan wonen. Het is een kamertje zonder verwarming en zonder warm water. Belangrijk is, dat zij en de katten nu veilig zijn, al is de situtatie niet optimaal te noemen. Het sneeuwt momenteel in Libanon, is koud en in de kleine woonruimte vliegen de 9 katten elkaar regelmatig in de haren.
 
Nog steeds hebben wij niemand gevonden die de twee blinde poesjes Hope en Joy een warm mandje kan bieden! Dus mocht je interesse hebben? Laat het ons dan weten via info@catconnect.nl
 
--------------------------------------

1 Jan 2013: CatConnect heeft de ANBI status verkregen
Stichting CatConnect heeft de ANBI status verkregen. Dit houdt in dat stichting door de Belastingdienst is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit brengt fiscale voordelen met zich mee voor donateurs. Giften die aan CatConnect worden gedaan kunnen, binnen de daarvoor geldende regels, van de inkomsten- of vennootschapsbelasting worden afgetrokken. Met name voor bedrijven, maar zeker ook voor particulieren, is dit interessant omdat een gift op deze manier veel minder kost. Kijk voor meer informatie op www.anbi.nl
 

 --------------------------------------

24 dec 2012: Met spoed huisjes gezocht
Door omstandigheden kon de reis op 24 december niet doorgaan. We verwachten nu dat Hope, Joy, Fifi (geadopteerd) Toti (geadopteerd) en Boni (geadopteerd) eind januari naar Nederland komen. Wil jij één van deze katten een fijne en veilige toekomst geven? Neem dan contact op via info@catconnect.nl. Klik hier voor meer informatie over de adoptiekatten
 
 

------------------------------------------
  
1 Jan 2013: Krabpaal voor het goede doel
Profiteer zelf van hoge kortingen op een krabpaal en steun tegelijk Stichting CatConnect! Onze hoofdsponsor Webcompanies BV heeft speciaal voor Stichting CatConnect een site opgezet waarbij de gehele opbrengst ten goede komt aan de stichting! Wilt u deze site bezoeken? Kijk dan eens op:
www.krabpaalwebshop.nl
 


  ------------------------------------------- 

10 dec 2012: Oorlog in Syrië 
Hoewel onze vrienden in Syrië hun leven gewoon zoveel mogelijk proberen te leven zoals zij dat voorheen ook altijd al deden, is dat niet altijd mogelijk. Vorige week nog ontplofte er een grote autobom in Jaramana, de plaats waar dierenarts Kousai zijn praktijk heeft. Kousai verloor hierbij maar liefst vier vrienden en ook zijn dierenartsenpraktijk was door de enorme klap gedeeltelijk verwoest. We hebben Kousai aangeboden om te helpen met de wederopbouw van zijn praktijk. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Na een aantal dagen kon Kousai zijn praktijk weer openen.

Maar niet alleen de kliniek van Kousai lag afgelopen week onder vuur. Ook het appartement van Rawa'a werd afgelopen week op een haar na, geraakt door een projectiel uit de lucht. Het is gevaarlijk in Syrië, heel gevaarlijk... Maar onze vrienden gaan niet weg uit Syrië. Ze blijven, want zoals Rawa'a zelf zegt: ik kan mijn familie (lees zwerfdieren) hier niet alleen achterlaten...

 
------------------------------------------------------ 
 23 nov 2012: Doneer voor operatie kat 'Milan'
Op de snelweg in Damascus troffen Rawa'a en Ghada deze kat aan. Ze bedachten zich geen moment, hebben hun auto midden op de weg geparkeerd en de kat in veiligheid gebracht. Door gebrek aan apparaat en kundigheid kon de dierenarts in Syrië weinig voor kat 'Milan' betekenen...

Onze hoop ligt in buurland Libanon. Dus hebben we een afspraak gemaakt en kon Rawa'a vandaag met haar man Yasser en poes Milan naar Libanon. Er zijn zojuist röntgenfoto's gemaakt en nu blijkt er iets bij de keel gebroken te zijn. Ook moet  één oogje verwijderd worden. De operatie heeft een kans van slagen van 70% en kost ongeveer 400 USD. Wil je een donatie overmaken voor dit project? Doneer dan een vrijwillige  bijdrage op banknummer 254667511 van Stichting CatConnect.  Onder vermelding van 'kat Milan'

10 december 2012: Update Milan
Milan verblijft momenteel nog bij de dierenarts in Libanon. Maar het gaat erg goed met hem. De wond in zijn gehemelte is bijna genezen. We hebben afgesproken met de dierenarts, dat we de kosten mogen betalen, zodra wij het geld bijelkaar hebben gespaard. Tot nu toe (10/01/2013) is er € 115 voor Milan's operatie gedoneerd. Hiervoor onze dank!
 

  
 
 -----------------------------------------

16 nov 2012: Aankomst in Nederland

Nog nooit eerder was de missie zo onzeker en moeizaam. De vliegtuigen van Syrian Airlines mochten door sancties niet meer op Europese bodem landen. Dus waren wij genoodzaakt om vanuit buurland Libanon te vliegen en op zoek te gaan naar een andere vliegmaatschappij. Maar vind, buiten Syrian Airlines, maar eens een vliegmaatschappij die 5 dieren wil meenemen... Na veel speur en bel werk kwamen we uit bij Cyprus Airlines. De tickets boekten we op het laatste moment zodat we het risico dat de reis niet door kon gaan vanwege calamiteiten, zoveel mogelijk verkleinden. Maar dat ging nog bijna mis...

Op woensdag 7 november zouden Rawa'a en Ghada (haar moeder) met een taxibus vanuit Syrië naar Libanon reizen. Maar juist die nacht werd er een grote aanslag in Damascus gepleegd en werden daarna alle hoofdwegen in en om de stad geblokkeerd... Gelukkig werden de wegen een paar uur later weer vrijgegeven en kon de reis alsnog beginnen. Deze reis was achteraf gezien, één met gevaar voor eigen leven. Maar het kwam goed en enkele uren later werden de dieren aan Rima van Stichting BETA overhandigd. Op vrijdagochtend 9 november vertrok Rima vanuit Libanon, met een tussenstop naar Frankfurt, waar het Nederlandse team van CatConnect hen al stond op te wachten. Daarna moesten we nog vier uur rijden voordat we eindelijk in Nederland waren. Eindelijk konden de adoptanten, die al zo lang hadden gewacht, hun kat in de armen sluiten. Max ging mee met Pauline en Monica, twee dames met een groot dierenhart. Zij wilden er alles aan doen om Max weer een fijne toekomst te geven.

Helaas liep het anders... Na een bezoekje bij de dierenarts bleek dat Max er zo ernstig aan toe te zijn. Het was niet alleen zijn hoge dwarslaesie, maar delen van zijn lichaam waren al aan het afsterven. Ons team wilde er zo graag voor gaan. Maar soms is het 'laten gaan' de beste optie. Met pijn in ons hart hebben we Max op een humane manier moeten laten gaan...

Klik hier voor meer foto's van Max

 
 
4 nov 2012: Hond Max en 4 katten komen naar Nederland  
Nog altijd wachten wij op goedkeuring van de IND zodat Rawa'a en haar moeder Ghada met enkele geadopteerde dieren naar Nederland kunnen komen. In Nederland mogen zij een aantal dagen in een dierenasiel mee helpen en verschillende operatie's bijwonen. Daarnaast heb ik inmiddels belangrijke medische apparatuur voor dierenarts Kousai gekocht. Deze apparatuur zullen Rawa'a en Ghada weer mee terug naar Syrië nemen, evenals de dierenvoeders en accessoires die wij inmiddels weer voor hen verzameld hebben.

Collega Rima van Stichting BETA uit Libanon moet voor haar werk naar Canada. En zij wil speciaal voor ons een met een omweg vliegen, zodat zij in ieder geval de 5 meest urgente dieren voor ons mee kan nemen. Op vrijdag 9 november zal Rima met deze dieren in Frankfurt aankomen.

En hoe is het leven in Syrië nu? Vragen veel mensen mij. Van wat ik van Rawa'a en Aisha begrijp is dit echt per gebied verschillend. Zo zijn er gebieden in Damascus waar je beter niet kunt komen. Maar er zijn ook wijken waar helemaal niet wordt gevochten. Het leven gaat door, en dat blijkt want Rawa'a gaat vandaag trouwen met haar grote liefde. 

-----------------------------------------

13 aug 2012: even een update!
De problemen in Syrië zijn afgelopen maand sterk toegenomen. Er is een enorme vluchtelingenstroom op gang gekomen van mensen die plotseling hun huizen moesten verlaten. Rawa'a is vastbesloten om in Damascus te blijven, 'want' zegt zei, 'nu hebben de dieren mij nog harder nodig dan voorheen'!

Ze maakt dan ook nog steeds trouw haar ronde door de stad om vele zwerfdieren van eten te voorzien en probeert te redden wat ze kan. Zo verscheen er een foto (zie boven) van een verlamde poes die in haar rug was geschoten. Rawa'a heeft de bron weten te achterhalen in een poging om het dier uit haar lijden te verlossen. Maar dit speelt zich af in Homs. En Homs is momenteel een 'no go gebied'.  We moeten het dus loslaten en maar hopen op het beste...

Een vrouw bracht deze pup naar Rawa'a. Het hondje was geboren zonder oogjes.
Omdat adoptie van honden naar Nederland pas na de zevende maand mag gebeuren, proberen we nu de hond onder te brengen bij collega organisatie Animals Lebanon. Zij hebben veel contacten in Amerika en Amerika heeft minder strenge regels omtrent het invoeren van huisdieren.

Binnenkort vliegen Rawa'a en haar moeder naar Nederland en nemen zij 10 adoptiekatten en hond Max mee naar Nederland. Het valt echter niet mee om een luchtvaartmaatschappij te vinden die dit aantal wil vervoeren. Voorheen vlogen we altijd met Syrianair. Maar door sancties (Syrianair mag niet meer op Europese bodem landen) is dit niet langer mogelijk. We gaan door met zoeken en proberen ondertussen de visums rond te krijgen.

We zoeken nog met spoed een forever home voor Hope & Joy. Door een donatie van Martin Milatz hebben wij het adoptiebedrag voor deze twee zusjes kunnen halveren. Het zou fijn zijn als ze samen geplaatst kunnen worden.

 
 

--------------------------------------------------------------------------

16 juli 2012: Mensen wat moet ik doen? De dierenwinkels in Syrië...

Rawa'a had mij al eens over de beruchte dierenwinkels van Syrië verteld. Nu was ik zelf in Syrië en kon ik twee dingen doen: Ze niet bezoeken, oftewel mijn ogen ervoor sluiten en doen alsof het er niet is. Of er naar toe gaan om zelf polshoogte te gaan nemen. Ik koos voor het laatste...

Wat ik aantrof was vreselijk... Allemaal katten en honden, voornamelijk perzen en herders in veel te krappe kooien. De dieren lagen allemaal weg te kwijnen in hun smerige kooien, in een temperatuur van rond de 40 graden en hun waterbakjes allemaal vrijwel leeg. Veel dieren hadden infecties, maar de verkoper bekomerde zich niet om deze dieren. Hij wil namelijk alleen maar geld verdienen.

Achterin de winkel zat een hond aan een korte ketting. Hij had al 14 nestjes gehad en was hierdoor blind geworden. Ik denk dat dit arme dier nog nooit van z'n plaats is afgeweest. Zijn behoefte deed hij daar op de vloer. Het was één vieze bende!

Tja en daar sta je dan. In principe had ik genoeg geld in mijn portemonnee om een flink aantal dieren uit deze hel te redden. Probleem is, dat deze man niet stopt. Ik kan deze dieren redden, maar hij fokt weer verder. Het leed houdt niet op... Maar mensen, wat moet ik toch doen? De gezichten van deze dieren staan op mijn netvlies gebrand.... Help me, helpen! Wat kunnen we doen om dit vreselijke leed te stoppen???

Klik hier voor meer schokkende foto's
 

 -------------------------------------------------------------------------------

14 juli 2012: Flight to freedom!
woensdag 11 juli was het eindelijk zover: Cindy en Irma vertrokken naar Syrië. We hadden dozen vol met dierenvoer, speeltjes, krabpalen en medicatie bij ons. We waren voor ons gevoel alles behalve welkom in het land, maar werden door het autoritaire regime uiteindelijk toch toegelaten. Het weerzien met Rawa'a, haar moeder en Aisha was fantastisch! Nog dezelfde avond werden we door hen enorm verwent met allemaal typisch Syrische lekkernijen!

We ontmoetten Ahmed die de zorg voor hond Max op zich heeft genomen. We ontmoetten dierenarts Qasay, een bijzondere jongen van 25 jaar met een heel groot hart voor dieren. We hebben met Rawa'a en haar moeder de rit gereden die zij dagelijks maken om de zwerfkatten van Damascus te voeren en we hebben de beruchte dierenwinkels bezocht...

Op zaterdag 14 juli vertrokken wij met maar liefst 8 katten terug naar Nederland. Nog diezelfde dag konden de katten Najma, Lolo, Lou, Zetoona, Beauty, Blanche, Zezo en Prinses met hun nieuwe baasjes herenigd worden!
 
 
-------------------------------------------------------

10 juli 2012: Reis naar Syrië!
Ik heb heel wat wegen moeten belopen alvorens een vliegticket naar Syrië te bemachtigen. Maar het is gelukt! Morgen 11 juli vlieg ik samen met Cindy naar Damascus waar wij Rawa'a en hopelijk ook Aisha zullen weerzien. Onze koffers zitten vol met krabpalen, voer en medicijnen. Zodra de problemen in Syrië voorbij zijn willen we eigenlijk meteen beginnen met de bouw van een dierenkliniek. We zullen deze reis (die wij voor de duidelijkheid, gewoon zelf bekostigen) dan ook gebruiken om hiervoor een geschikte locatie te vinden en om uit te zoeken hoeveel geld wij voor dit project nodig hebben. Zaterdag 14 juli keren wij terug, weliswaar met lege koffers... maar wél met gevulde reiskooien. Acht Syrische katten zullen wij die dag aan de nieuwe baasjes overhandigen! Acht zieltjes krijgen weer een toekomst!

-----------------------------------------------------------
 
UPDATE 16 juli 2012: Geld voor hond Max bijelkaar verzameld!
Goed nieuws omtrent hond Max! Nadat de Telegraaf vorige week in een artikel aandacht aan deze lieve hond besteedde, vlogen de donaties binnen. Mede dankzij u hebben we ons streefbedrag van € 1500,- binnengehaald wat betekend dat we hem in september naar Nederland kunnen halen en hem hier kunnen laten behandelen! Ik heb Max afgelopen weekend, toen ik in Syrië was, zelf mogen ontmoeten. Max is een ontzettende lieve en trouwe hond. Hij heeft niet de kracht om zijn achterpootjes te bewegen of om er op te staan. Wel heeft hij gevoel in zijn achterpootjes, en dat is positief! Hopelijk kunnen we met hulp van Nederlandse dierenartsen Max weer laten lopen! Ik heb wat foto's van Max gemaakt en video's die u kunt bekijken door op onderstaande link te klikken:

Video Hond Max Kijken

5 juni 2012: Deze hond heeft uw hulp nodig!
Deze arme hond is van een hoog gebouw gevallen (of geduwd). De eigenaar wil in ieder geval niets meer met de hond te maken hebben. En het arme dier kan door de val niet meer op z'n achterpootjes lopen. De hond is opgevangen door één van Rawa'a vrienden. Daar zal hij voorlopig blijven.

De dierenarts in Syrië kan niets voor hem betekenen, onze dierenartsen waarschijnlijk wel! Daarom vragen wij u of u een kleine bijdrage zou willen overmaken. Zodat we deze hond de hulp kunnen geven die hij zo verdiend! Wilt u hond Max helpen? Doneer dan nu uw bijdrage onder vermelding van 'operatie hond Max' aan Stichting CatConnect. Banknummer 254667511

 -------------------------------------------------------------------------
31 mei 2012: Reis naar Syrië...
Hoewel de situatie in sommige plaatsen in Syrië steeds slechter wordt, ben ik nog steeds voornemens om de katten op te halen. Rawa'a zegt dat het in Damascus nog steeds erg rustig is. Echter wordt het in het land zelf wel steeds onrustiger. Ik ga mijn visum etc. in ieder geval al vast regelen. De vlucht boek ik op het laatste moment, zodat ik ook eventueel nog kan uitwijken naar Libanon. Gisteravond ontving ik een mailtje van Rawa'a dat zij niet langer op Facebook kunnen. In het gebied waar Aisha woont kan helemaal niemand meer op internet. Bellen gaat nog wel. Zoals het er nu naar uit ziet vertrek ik woensdag 4 juli en kom ik zaterdag 7 juli weer terug met 9 katten!

------------------------------------------------------------------------------- 

31 mei 2012: Operatie's geslaagd!!
Goed nieuws voor Joy en Hope! De operatie's aan hun oogjes zijn geslaagd. Zowel bij Joy als bij Hope is één oogje verwijderd. Met hun andere oogje kunnen ze gewoon zien. En momenteel zijn ze alweer druk aan het spelen!

---------------------------------------------------------------------------------
 14 mei 2012: We gaan naar Libanon!!
Eens in de zoveel tijd komt er een Amerikaanse dierenarts vrijwillig naar Libanon om daar de dieren die bij Stichting Animals Lebanon zijn ondergebracht te helpen. Deze dierenarts verblijft dan een week in Libanon en doet die hele week niets anders dan opereren. Alle moeilijke operaties, complicaties en dieren die ze in Libanon niet kunnen behandelen door gebrek aan kennis en apparatuur, probeert deze kundige man te behandelen!

Het team van CatConnect werkt daar waar het kan nauw samen met Animals Lebanon.
We hebben tenslotte hetzelfde doel. Animals Lebanon heeft Rawa'a uitgenodigd om met de gewonde katten naar Libanon te komen, zodat ze tegen een kleine vergoeding behandeld kunnen worden. Morgen, 15 mei vertrekt Rawa'a. Ze neemt de twee blinde kittens Joy en Hope mee, een aangereden katertje dat ze vorige week had gevonden en dat niet meer kan lopen én onderstaand katertje... Hij zou ook meegaan.
Maar voor hem komt hulp nét één dag te laat...
 
Lees hier het verhaal van het katertje

---------------------------------------------------------------------------------------

 30 april 2012: Sparen voor het asiel en de kliniek in Syrië
Inmiddels hebben we voor 13 (gehandicapte) Syrische katten een veilig onderkomen in Nederland kunnen vinden en hebben we 26 straatkatten in Damascus kunnen castreren of steriliseren. Een mooi resultaat voor een stichting dat pas net 5 maanden bestaat.

Het naar Nederland halen van katten uit het Midden Oosten is een dure aangelegenheid. We hebben te maken met dure bloedtesten, vaccinatie's, chip en vliegkosten. De totaalprijs per kat kwam dan al gauw op zo'n € 295,-. Om de adoptanten tegemoet te komen betaalde stichting CatConnect de helft mee. Met als resultaat dat er nu geen geld meer in kas is...

We moeten keuzes maken...
Donaties zijn eenmalig uit te geven. We moeten een keuze maken waar we het geld aan uitgeven. Een keuze waarmee we met zo min mogelijk geld zoveel mogelijk dieren kunnen helpen. Wij hebben daarom besloten om vanuit de stichting geen geld meer bij te leggen bij adopties. Dit om de simpele reden dat wij met die € 150 euro in dat geval 1 kat kunnen redden. Sparen we het geld op, zodat we (hopelijk volgend jaar) een dierenasiel met bijbehorende kliniek in Damascus kunnen openen, dan redden we met die bijdrage veel meer dieren!

Rawa'a heeft afgelopen week een deal met haar dierenarts gemaakt. Voor 175 euro voert hij voortaan de bloedtest uit, zorgt voor vaccinaties en microchip. De vliegreis zal rond de 65 euro liggen. Het adoptiebedrag gaat dus omlaag naar 235 euro. Nog steeds een heel fors bedrag, waarvan wij ook weten dat het echt niet voor iedereen betaalbaar is. Maar we moeten een keuze maken...

Over twee maanden reis ikzelf (Irma) naar Damascus om samen met Rawa'a een geschikte locatie voor het asiel en de bijbehorende kliniek te vinden. De reis naar Damascus is gewoon voor mijn eigen rekening. Donaties aan Stichting CatConnect worden namelijk voor 100% besteed aan het dierenwelzijn.

------------------------------------------------------------------------------------------------

16 april 2012: Deze twee kittens hebben uw hulp nodig!
Rawa'a trof deze twee kittens bij een gezin in Syrië aan. Het gezin was niet bepaald gecharmeerd van de kittens en wilden ze al op straat dumpen. Rawa'a heeft dit gelukkig weten te voorkomen. De kittens hebben met spoed een oogoperatie nodig. Echter ontbreekt het de plaatselijke dierenarts aan kennis en middelen om deze operatie succesvol te laten slagen.

In buurland Libanon beschikt men wél over die kennis en over de middelen.
We willen de kittens dan ook in Libanon laten helpen, echter beschikken we momenteel financieel niet over de middelen. Daarom willen we een beroep op u doen...

Wilt u deze twee kittens helpen? Doneer dan nu uw bijdrage onder vermelding van 'operatie kittens' aan Stichting CatConnect. Banknummer 254667511

UPDATE: 30 april 2012: Goed nieuws...
Van Silvia Roelfes www.reikihaarlem.nl ontving Stichting CatConnect een donatie van maar liefst € 450,- 
Met dit bedrag kunnen we de twee kittens vaccineren en naar Nederland halen!

Ook ontvingen we diverse kleinere donaties waar we absoluut ook heel erg blij mee zijn. Hiermee kunnen we namelijk de kosten voor operaties betalen zodra de kittens in Nederland zijn!

De kittens hebben afgelopen week de bloedtesten gehad en vliegen in Augustus naar Nederland. We zijn op zoek naar mensen die de kittens willen adopteren. Mocht je interesse hebben? Laat het ons dan weten...
---------------------------------------------------------------------------------------------- 

19 maart 2012: CatConnect op TV bij 'man bijt hond!'!
Op donderdag 19 maart komt stichting CatConnect op televisie bij 'man bijt hond!' Kijk hoe Pauline haar voorbereidingen treft op de komst van Steffi (de blinde poes uit Syrië). En hoe zij uiteindelijk Steffi in haar armen kan sluiten :-)

Klik hier voor de uitzending!
 
---------------------------------------------------------------------------------------------
 
31 maart 2012: Eerste missie geslaagd!
Op 31 maart was het dan eindelijk zover... Vijf katten, Mara, Lindy, Sascha, Steffi en Minou reisden deze dag van Damascus naar Parijs en Aisha reisde met hen mee! Ikzelf ben die ochtend met de auto naar Parijs vertrokken om hen daar op te vangen...

Waarom niet dichterbij zou je denken? Nou simpel, door de problemen in Syrië vliegen er momenteel nauwelijks vliegtuigen richting Europa. Om de katten zo min mogelijk te prikkelen en om risico's op zoekraken van de dieren te voorkomen, hebben we gekozen voor een rechtstreekse vlucht naar Parijs.

Vanaf Parijs ben ik zo snel mogelijk weer naar Nederland gereden zodat de mensen die Mara, Lindy, Sascha, Steffi en minou hadden geadopteerd, eindelijk zich over hun katje(s) konden ontfermen!

Ik wil iedereen bedanken voor deze geslaagde missie! Aisha en Rawa'a voor de zorg voor de dieren, het regelen van alle papieren. De crew van Syrian Arab Airlines die de katten met zorg aan boord heeft genomen en natuurlijk de lieve mensen die Mara, Lindy, Sascha, Steffi en Minou weer een toekomst hebben gegeven!
Klik hier voor meer foto's.
 
 

------------------------------------------------------------------------------

20 maart 2012: 26 straatkatten gesteriliseerd!
Uiteraard willen we ook structurele problemen aanpakken. Eén van onze missies is het steriliseren van Syrische straatkatten. Afgelopen twee maanden hebben we 26 katten van de straat kunnen laten steriliseren!

Het steriliseren van een straatkat in Syrië kost ons € 20,-
Wil je ons helpen met het steriliseren van een Syrisch straatkat?
Doneer dan € 20,- op banknummer 254667511 van Stichting CatConnect.

--------------------------------------------------------------------------------------

13 maart 2012: CatConnect is nu officieel een stichting!

Alles is geregeld! CatConnect is nu officieel een stichting. De statuten zijn klaar, we hebben een KVK nummer en beschikken nu over een bankrekening. Rawa'a is op zoek naar een goede locatie in Damascus waar zij de kliniek kunnen vestigen. Echter moeten we nu eerst geld in zamelen. We beginnen namelijk met niets...

Wil je ons helpen om Syrië's eerste dierenkliniek te vestigen?
Dan mag je je donatie storten op rekeningnummer: 254667511.
Namens mij, Aisha, Rawa'a en alle dieren alvast vriendelijk bedankt!!

----------------------------------------------------------------------------------------
3 Dember 2011: Catconnect wordt stichting
De site Catconnect is pas 10 dagen in de lucht, echter hebben wij zoveel positieve reacties van dierenvrienden ontvangen, dat we hebben besloten om van Catconnect zo gauw mogelijk een stichting te maken. Tevens zullen we een Anbi keurmerk aanvragen. Voordeel van een Anbi is dat een gift of schenking geheel of gedeeltelijk van het belastbaar inkomen kan worden afgetrokken. Meer informatie over Stichting Catconnect volgt spoedig!

------------------------------------------------------------------------

2 December 2011: Hulp van Stichting Animals Lebanon
Afgelopen dagen zijn Aisha en Rawa'a met 6 gehandicapte katten naar buurland Libanon gereisd. In Libanon zit namelijk Stichting Animals Lebanon en zij kregen een Amerikaanse dierenarts op bezoek die daar de complexere operaties zou gaan uitvoeren. Aangezien wij heel fijn contact met Animals Lebanon hebben, mochten Rawa'a en Aisha met de Syrische katten langskomen. De Amerikaanse dierenarts heeft alle dieren onderzocht en een geslaagde oogoperatie uitgevoerd bij Steffi, Ra'ad en Mara.

---------------------------------------------------------------------- 
 


 
Steun ons werk, maak € 1,30 over met je telefoon!


 Welkom bij Cat Connect

We simply connect...
Oorlog in Syrië treft niet alleen mensen...
 

Stichting CatConnect helpt katten en honden in Syrië
Help ons helpen, steun CatConnect!


Lees hier meer over bovenstaande kat

---------------------------------------------------------------------------
Bezoek ook eens de websites van onze hoofdsponsor:
Krabpaal  -  Raamfolie  -  Skelter  -  Luiertas  -  Fietskrat  - Dekbedovertrek  
Fietstassen  -  Brievenbus  -  Koekoeksklok  -  Tafelzeil  -  Pip Studio  -  Kitsch Kitchen
Plakfolie  -  Kindertas  -  Tafelzeil  -  Brievenbus  - Statisch raamfolie  - Bobi brievenbus
Masking Tape - Woonaccessoires - raamfolie - woonaccessoires - waterpijp - shisha pen - masking tape