Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
 16 juli 2012: Mensen wat moet ik doen? De dierenwinkels in Syrië...
Rawa'a had mij al eens over de beruchte dierenwinkels van Syrië verteld. Nu was ik zelf in Syrië en kon ik twee dingen doen: Ze niet bezoeken, oftewel mijn ogen ervoor sluiten en doen alsof het er niet is. Of er naar toe gaan om zelf polshoogte te nemen. Ik koos voor het laatste...

Wat ik aantrof was vreselijk... Allemaal katten en honden, voornamelijk perzen en herders in veel te krappe kooien. De dieren lagen allemaal weg te kwijnen in hun smerige kooien, een temperatuur van rond de 40 graden en hun waterbakjes allemaal vrijwel leeg. Veel dieren hadden infecties, maar de verkoper bekomerde zich niet om deze dieren. Hij wil namelijk alleen maar geld verdienen.

Achterin de winkel zat een hond aan een korte ketting. Hij had al 14 nestjes gekregen en was hierdoor blind geworden. Ik denk dat hij nog nooit van z'n plaats is afgeweest. Zijn behoefte deed hij daar op de vloer. Het was één vieze bende!

Tja en daar sta je dan. In principe had ik geld in mijn portemonnee en kon ik ze misschien wel allemaal uit deze hel redden. Probleem is, dat deze man niet stopt. Ik kan deze dieren redden en hij fokt weer verder. Het leed houdt niet op... Maar wat moet ik toch doen? De gezichten van deze dieren staan op mijn netvlies gebrand.... Help me, helpen! Wat kunnen we doen om dit te stoppen???

 
 
Foto