Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
 16 juli 2012: Mensen wat moet ik doen? De dierenwinkels in Syrië...
Rawa'a had mij al eens over de beruchte dierenwinkels van Syrië verteld. Nu was ik zelf in Syrië en kon ik twee dingen doen: Ze niet bezoeken, oftewel mijn ogen ervoor sluiten en doen alsof het er niet is. Of er naar toe gaan om zelf polshoogte te nemen. Ik koos voor het laatste...

Wat ik aantrof was vreselijk... Allemaal katten en honden, voornamelijk perzen en herders in veel te krappe kooien. De dieren lagen allemaal weg te kwijnen in hun smerige kooien, een temperatuur van rond de 40 graden en hun waterbakjes allemaal vrijwel leeg. Veel dieren hadden infecties, maar de verkoper bekomerde zich niet om deze dieren. Hij wil namelijk alleen maar geld verdienen.

Achterin de winkel zat een hond aan een korte ketting. Hij had al 14 nestjes gekregen en was hierdoor blind geworden. Ik denk dat hij nog nooit van z'n plaats is afgeweest. Zijn behoefte deed hij daar op de vloer. Het was één vieze bende!

Tja en daar sta je dan. In principe had ik geld in mijn portemonnee en kon ik ze misschien wel allemaal uit deze hel redden. Probleem is, dat deze man niet stopt. Ik kan deze dieren redden en hij fokt weer verder. Het leed houdt niet op... Maar wat moet ik toch doen? De gezichten van deze dieren staan op mijn netvlies gebrand.... Help me, helpen! Wat kunnen we doen om dit te stoppen???

 
 
 De herder in deze kooi kan niet eens rechtovereind staan...
 Sommige dieren zien er nog redelijk uit... Sommige dieren zijn zwaar verwaarloosd en ziek.
We hebben gevraagd aan de eigenaar om ons dan in ieder geval de meest zwakke en zieke dieren te geven. Hij kan deze immers toch niet verkopen. Maar dat wil hij niet.
 Zij was echt enorm zielig... Waarschijnlijk heeft ze parasieten. Maar de verkoper zal het een zorg zijn....
 Overal waar je kijkt staan kooien met katten, honden, schildpadden en konijnen....
 Nog geen zacht kleedje in zijn kooi, alleen maar tralies...
Wat heeft deze hond gedaan dat hij zo moet lijden?
Snap je nou dat ik meer van dieren houd dan van mensen?